Jūs varat pagatavot šādu kūku pat tad, ja jums nav pieredzes konditorejā.
Anna Pavlova – kūka, ko dievina gandrīz visi / kolāža My, foto depositphotos.com
Anna Pavlova ir deserts, ko mīl daudzas sievietes. Smalkā bezē, sviesta krēms un citronu biezpiens ir lieliski apvienoti kopā, radot neticamu garšu simfoniju. Ja jūs vienmēr esat baidījušies pat pietuvoties šai receptei, tagad jums nav jābaidās – mēs jums pastāstīsim, kā izcept kūku no pirmās reizes.
Iepriekš mēs jums pastāstījām, kā pagatavot Kijevas kūku.
Kā pagatavot Annas Pavlovas desertu – šefpavāra tehnoloģija
Marijas Berijas receptē izmantotas visas tās pašas sastāvdaļas, kas klasiskajā variantā, bet šefpavāre ir pievienojusi savu nūniju – vīna etiķi.
Sastāvdaļas:
- 350 g pūdercukura;
- seši olu baltumi;
- 1 tējkarote cietes;
- 1 tējkarote vīna etiķa;
- 600 ml dubultā krējuma;
- 50 gr pūdercukura;
- ogas.
Atdzesētos baltumus ielej aukstā, sausā bļodā un ar mikseri saputo līdz pūkainai masai, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz maisījums sāk biezināt. Atsevišķā bļodā sajauc cieti un etiķi, tad pievieno baltumiem, nepārtraucot saputot.
No putukrējuma baltumu kvalitātes ir tieši atkarīgs, kāds deserts Annas Pavlovas pagatavošanā iznāks – klasiskajā receptē norādīts, ka masa nedrīkst tecēt no bļodas. Ja putukrējuma baltumi izrādījušies šķidri, tas nozīmē, ka traukā iekļuvis ūdens vai dzeltenumi. Jums nāksies visu izmest un gatavot no jauna, tāpēc esiet uzmanīgi.
Uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, novietojiet mīklas riņķi vai cepšanas formu. Ievietojiet bezē formu iekšpusē, izlīdziniet to un izveidojiet nelielu padziļinājumu iekšpusē. Tūlīt liek cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 160 grādiem, pēc tam temperatūru samazina līdz 140 grādiem un cep vienu stundu. Varat vadīties pēc savas cepeškrāsns īpatnībām – dažreiz tas prasa nedaudz ilgāku laiku. Kūkai ir jāpaliek baltai, bet tai ir jākalst. Kad tas notiek, atstājiet to cepeškrāsnī, līdz tā pilnībā atdziest vismaz vienu stundu vai labāk – uz nakti.
Lasiet arī:
Apsveicam, jūs esat gandrīz gatavs Annas Pavlovas deserts – jūs jau esat apguvis mīklas recepti. Tālāk pagatavojiet krēmu, saputojot pūdercukuru un krējumu līdz biezumam. Ja vēlaties, varat pievienot vaniļas pastu vai vaniļas ekstraktu. Gatavo krēmu ielieciet kūka dobumā, virsū pievienojiet svaigas ogas un piparmētru lapas. Pirms pasniegšanas desertu sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.