Maigi kabaču ikri ar samtainu tekstūru ir ideāli piemēroti uzziešanai.
Ķirbīšu kaviāru recepte / kolāža My, foto depositphotos.com, YouTube ekrānšāviņš
Tumšzaļie kaviāri ir iecienīta dārzeņu uzkoda daudziem ukraiņiem. Aromātiskā apceptā dārzeņu pasta iznāk tik garšīga, ka vienā reizē var apēst pavisam nelielu burciņu.
Jums noteikti patiks neparasts uzkodu variants – kabaču ikri ar majonēzi. Šī mērce piešķir ēdienam samtainu, viendabīgu tekstūru, nevis ūdeņainu. Tā arī mīkstina tomātu skābumu. Pievienojot majonēzi, mērce kļūst treknāka un ilgāk uzglabājas burciņās.
Tumšzaļie kaviāri ar majonēzi kā veikalā nopērkamie kaviāri
Gatavošanai labāk izvēlēties jaunus dārzeņus ar mīkstu mizu. Ja ir tikai veci augļi, tie jānomizo un jāizņem sēklas.
Divām 0,5 litru burkām vajadzīgas šādas sastāvdaļas.:
- viens kilograms kabaču;
- divi sīpoli;
- četras ēdamkarotes majonēzes;
- trīs ēdamkarotes tomātu pastas;
- trīs ēdamkarotes saulespuķu eļļas;
- ēdamkarote (ar slīpējumu) cukura;
- pusi tējkarotes sāls;
- lauru lapa;
- sāls, pipari, garšvielas pēc garšas.
Jums būs nepieciešama arī gaļas mašīna vai blenderis.
Nomazgājiet kabačus, nogrieziet tiem astes un, ja nepieciešams, nomizojiet. Sīpolus rupji sasmalciniet. Pannā uzkarsē divas karotes eļļas un 3-4 minūtes apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.
Apceptos dārzeņus un kabačus divas reizes sasmalcina ar blenderi vai gaļasmašīnu. Iespējams uzreiz likt ārā jēlus sīpolus un iztikt bez apcepšanas. Bet ar cepšanu kabaču ikri ziemai iznāks garšīgāki. Masā iemaisa tomātu pastu, majonēzi, sāli, cukuru, saulespuķu eļļu, garšvielas pēc garšas. Izliek lauru lapu.
Maisījumu pārlej katlā ar biezām sieniņām un uz mazākā karstuma vāra apmēram 2 stundas. Lai nepieliptu pie apakšas, laiku pa laikam to samaisiet. Esiet uzmanīgi: vārīšanas laikā karstais maisījums var “šaut”.
Lasiet arī:
Kamēr kabaču kaviārs ar majonēzi vēl ir karsts, salieciet sterilizētās burkās un aizskrūvējiet ar apstrādātiem vāciņiem. Apgriezt ar apakšu uz augšu un aizklāt tukšumus ar biezu segu, līdz tie pilnībā atdziest. Pēc tam tos var pārvietot uz pastāvīgu uzglabāšanu. Uzkodas uzglabājas apmēram 2 gadus, bet pēc burkas atvēršanas – ne ilgāk kā 7 dienas ledusskapī.
Noderīgs padoms: kabaču ikri iznāks vēl garšīgāki, ja veikalā pirktās majonēzes vietā pievienosiet mājās gatavotu majonēzi.