Šie salāti ir garšīgāki nekā Olivjē un Šuba, un tie ir gatavoti no vienkāršiem produktiem.
Šie salāti ir lieliska alternatīva “Olivjē” / kolāža My, foto depositphotos.com, ekrānšāviņš
Pasaulē ir daudz dažādu garšīgu salātu, bet, kā rāda prakse, cilvēki bieži vien gadiem ilgi gatavo vienus un tos pašus ēdienus. Dažkārt gribas ēst kaut ko pēc iespējas tuvāku ierastajam ēdienam, bet ar nelielām atšķirībām dažādībai.
Mēs izdomājām, kādus salātus gatavot Olivjē vietā. Šis ēdiens ļaus izbaudīt pazīstamo garšu ar jaunām un svaigām notīm.
Ko pagatavot Olivjē vietā
Šiem salātiem vislīdzīgākais ir “Stolichny”. Arī tajos ir kartupeļi, burkāni, olas, zirņi un citas pazīstamas sastāvdaļas.
No pirmā acu uzmetiena ne visi var saprast, kāda ir atšķirība starp “Olivier” un “Stolichnyy”. Tomēr to galvenā atšķirība ietekmē ne tikai garšu, bet arī sāta pakāpi un ieguvumus. Proti, desas, šķiņķa vai citas pārstrādātas gaļas vietā Stolichnoye gatavo vistas, liellopu vai teļa gaļu.
Šis ēdiens izrādās diētiskāks. Augstais olbaltumvielu saturs veicina to, ka šie salāti tiek ātri apēsti. Lai tos pagatavotu, ir nepieciešams ņemt:
- 300 g vārītas vistas filejas, liellopa vai teļa gaļas;
- 300 grami konservētu zaļo zirnīšu;
- 300 gramus marinētu gurķu;
- piecas cieti vārītas olas;
- 400 grami vārītu kartupeļu;
- 100 grami vārītu burkānu;
- 200 grami majonēzes;
- 20 grami zaļo sīpolu;
- sāls un pipari pēc garšas;
- piparu graudiņi;
- lauru lapa.
Vispirms ir jāsagatavo produkti. Kartupeļus un burkānus labi nomazgājiet un vāriet, nenolobot mizu. Pēc vārīšanas samaziniet karstumu un vāriet apmēram 30 minūtes. Ar nazi pārbaudiet, vai kartupeļi ir gatavi. Notecina ūdeni un atstāj dārzeņus atdzist. Tad tos var nomizot.
Zirņus pārberiet uz cedras, lai atbrīvotos no liekā šķidruma.
Lasīt arī:
Atsevišķā katlā uzvāriet ūdeni. Pievieno sāli, lauru lapu un pāris piparu. Ievietojiet katlā fileju vai liellopa gaļas gabalu. Vāra līdz gatavībai, noslaucot putas. Pēc tam vārītajai gaļai pilnībā jāatdziest.
To, kartupeļus, burkānus un gurķus sagriež kubiņos. Nomazgā zaļos sīpolus un tos smalki sagriež. Ielej visu bļodā. Pievieno zirnīšus.
Olas jāizņem iepriekš, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai. Vāra tās cieti vārītas (apmēram 10 minūtes) un ievieto aukstā ūdenī. Olas nomizo, sagriež kubiņos un pievieno bļodā.
Salātus pārlej ar majonēzi un pārnes bļodiņās. Virsmu dekorē ar zaļajiem sīpoliem. Ja vēlaties, varat tos aizstāt ar sīpoliem. Rezultātā Olivjē vietā iegūsim gardus salātus, kas iepriecinās jūsu tuviniekus.