Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot kartupeļu sacepumu, lai tas nesabrūk un iznāk garšīgs.
Kartupeļu kastrolis var pagatavot visai ģimenei / foto depositphotos.com
Daudziem cilvēkiem atmiņā ir ēdiens, ko viņi izmēģināja, kad bija mazi. Īpašu vietu šādā sarakstā ieņem kartupeļu kastrolis kā bērnudārzā.
Šis ēdiens ar kraukšķīgu garozu un mīkstu vidu asociējas ar siltumu, rūpēm un gaišām dienām, kad viss bija viegli un vienkārši. Lai gan laiku pagriezt atpakaļ nav iespējams, dārzeņu kastrolis ar kartupeļiem palīdzēs jums atkal justies omulīgi.
Šim ēdienam ir tik daudz variāciju. Daži tam pievieno olu, citi – mannas putraimus, skābo krējumu vai ko citu. Mēs esam izvēlējušies recepti, kas patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Kartupeļu kastrolis no svaigiem kartupeļiem
Šo ēdienu pagatavo viegli un vienkārši. Jums ir jāsagatavo produkti, jāsajauc un jāliek cepties cepeškrāsnī. Lūk, kartupeļu kastrolim nepieciešamās sastāvdaļas:
- trīs olas;
- trīs vidēji lieli kartupeļi;
- viens vidēji liels tomāts;
- zaļie sīpoli;
- sīpoli;
- pipari;
- pusi tases augu eļļas;
- puse tases piena;
- sāls;
- piparu maisījums;
- pusotru glāzi miltu;
- 50 g siera.
Ievietojiet olas bļodā. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sarīvē uz rupjas rīves. Labi izspiediet no tiem lieko šķidrumu un pievienojiet olām. Visu kopā samaisa.
Lasīt arī:
Sagrieziet tomātu vidēja lieluma gabaliņos un ieberiet bļodā. Tajā pašā vietā sūti sasmalcinātu papriku un sīpolus, samaisi. Ieslēdz cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā.
Dārzeņus pārlej ar eļļu un pienu. Garšojiet un labi samaisiet. Tad ieber miltus un labi samaisa. Cepšanas formu izklāj ar pergamentu un ietauko ar eļļu. Ievietojiet bļodas saturu formā un virsū pārkaisa rīvētu sieru. Cep 25-30 minūtes.
Šajā laikā kastrolis ar sieru un tomātiem iegūst raupju garoziņu, un arī iekšpusē tam ir laiks izcepties. Šis ēdiens ir lieliski piemērots sātīgām pusdienām vai vakariņām.