Kā sasaldēt arbūzu un ko no tā gatavot: izsmalcinātas granites recepte

Arbūzu var sasaldēt, taču jāievēro daži svarīgi noteikumi.

Kopēta saite

Kā sasaldēt arbūzu / Kolāža: My, foto: pixabay.com, pexels.com

Jūs uzzināsiet:

  • Vai arbūzu var sasaldēt
  • Ko var pagatavot no saldēta arbūza

Saldēšana ir lielisks veids, kā saglabāt augļus un dārzeņus ziemai. Šādā veidā tie maksimāli saglabā visus vitamīnus un minerālvielas. Turklāt nav nepieciešams tērēt laiku un pūles konservēšanai. Iepriekš Mys stāstīja, kā sālīt arbūzus ziemai. Sīkāku informāciju lasiet materiālā: Kraukšķīgi arbūzi ziemai: neticami vienkārša pakāpeniska recepte. Tagad dalīsimies ar vēl vienu recepti, kas nodrošinās vasaras garšu aukstajā ziemas sezonā.

Konkrēti, jūs uzzināsiet, kā sasaldēt arbūzu un kā to pēc tam izmantot.

Kā raksta Simply Recipes, jūs varat sasaldēt arbūzu, bet jums ir jāievēro daži galvenie soļi un sasaldētais auglis jāizmanto konkrētiem mērķiem.

Ieteicams sasaldēšanai izvēlēties arbūzu bez sēklām, lai pirms un pēc sasaldēšanas nebūtu jāķeras pie sēklām, taču principā derēs jebkurš arbūzs.

Vispirms nogrieziet zaļo mizu un balto mīkstumu un sagrieziet rozā daļu aptuveni 2,5 cm kubiņos. Izklāj vienu vai divas lielas cepšanas paplātes ar pergamenta papīru un izkārto kubiņus nedaudz vienu no otra, lai tie nesaskartos. Sasaldē vismaz vienu stundu, vislabāk divas līdz trīs stundas.

Pēc sasaldēšanas kubiņus pārceliet saldētavas maisiņā ar rāvējslēdzēju, vēdiniet un uzglabājiet līdz pat mēnesim.

Svarīgs padoms! Nesaldējiet arbūzu veselu vai lielos gabalos. Sasaldēts arbūzs ir jāizmanto, kamēr tas vēl ir sasaldēts, tāpēc, atstājot to sagrieztu lielos gabalos, būs grūti ar to strādāt.

Kā izmantot saldētu arbūzu

Tā kā arbūzu lielākoties veido ūdens, atkausējot tas zaudē lielāko daļu ūdens, tāpēc auglis kļūst vaļīgs.

Tāpēc stingri ieteicams neatkausēt sasaldētus arbūzus.

Par laimi, saldēts arbūzs ir ļoti garšīgs. Vienkārši apēdiet dažas saldēta arbūza šķēlītes. Tā konsistence ir līdzīga augļu ledus konsistencei, un tajā nav cukura vai krāsvielu.

Kā pagatavot arbūzu granitu

Arbūzu granitu var pagatavot no saldētiem produktiem. Lai to izdarītu, ielieciet arbūzu virtuves kombainā un dažas reizes sasmalciniet, lai sasmalcinātu kubiņus, un pēc tam nokasiet tos no sieniņām. Turpiniet sasmalcināt arbūzu, līdz izveidojas sulīgs rozā pulveris.

Uzreiz pasniedz granitu. Desertu var aplaistīt ar iebiezinātu pienu vai pārkaisa ar čilli, sāls un cukura maisījumu.

Interesants fakts: “Granita” ir daļēji sasaldēts augļu ledus ar cukuru. Tas ir līdzīgs sorbetam, bet ar blīvāku konsistenci. Deserta izcelsme ir Sicīlijā, bet tam ir arābu saknes.

Arbūza granīta / Foto: pexels.com

Iepriekš Mys rakstīja, kā sasaldēt svaigas zemenes, lai tās nepārvērstos par milzu leduslāci.

Tāpat blogere dalījās ar padomiem, kā uzglabāt ogas ledusskapī, lai uz tām neveidotos pelējums.

Jūs varētu arī interesēt:

Par resursu: Vienkārši receptes

Tīmekļa vietni Simply Recipes 2003. gadā izveidoja Elise Bauer kā ģimenes recepšu blogu. Sākotnēji projekts bija veids, kā atgūties pēc slimības. Laika gaitā tā ir kļuvusi par vienu no populārākajām kulinārijas tīmekļa vietnēm ar vairāk nekā 3000 pārbaudītām receptēm, ceļvežiem un ēdienu plāniem.

Simply Recipes ir vairāk nekā 15 miljonu apmeklētāju auditorija mēnesī.

“Visas mūsu receptes ir profesionāļu izstrādātas, rūpīgi pārbaudītas un izstrādātas īstai mājas virtuvei, tāpēc uz jūsu galda tās būs tikpat gardas kā uz mūsu galda. Mūsu galvenais mērķis ir dalīties ar receptēm, kuras jūs vēlēsieties gatavot atkal un atkal,” teikts tīmekļa vietnē.

Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai