Šis dzēriens ir pārsteidzoši universāls, un to var baudīt gan saldā, gan sāļā garšā.
Kefīrs ir ļoti veselīgs / foto depositphotos.com
Olbaltumvielām ir stabila svara samazināšanas palīglīdzekļa vēsture. Taču ar olbaltumvielām bagāto dzērienu skaits, kas sola palīdzēt zaudēt svaru, var mulsināt.
Ja meklējat vienkāršu dzērienu ar augstu olbaltumvielu saturu, kas patiešām palīdzēs zaudēt svaru, apsveriet nesaldinātu vājpiena kefīru, raksta Eatingwell.
Šis dzēriens ir ne tikai bagāts ar olbaltumvielām, bet satur arī probiotikas, vitamīnus un minerālvielas. Tas ir arī neticami universāls. Uztura eksperti mums ir pastāstījuši, kāpēc nesaldināts vājpiena kefīrs ir tik efektīvs svara samazināšanai.
Kefīrs palīdz uzturēt sāta sajūtu
“Ir pierādīts, ka, ēdot sātīgus ēdienus, kopumā samazinās dienā uzņemto kaloriju daudzums, kas laika gaitā veicina svara zudumu,” skaidro uztura speciāliste Mendija Enraita (Mandy Enright) un piebilst, ka kefīrs patiešām palīdz, pateicoties tajā esošajām olbaltumvielām. Viena glāze nesaldināta vājpiena kefīra satur aptuveni 9 gramus olbaltumvielu.
Olbaltumvielas kontrolē apetīti vairākos veidos. Tās ne tikai nomāc izsalkumu izraisošos hormonus, bet arī stimulē sāta sajūtu veicinošu hormonu ražošanu. Ja ar to nepietiek, palieliniet olbaltumvielām bagātu pārtikas produktu patēriņu.
Sniedz aizsargājošas probiotikas
Kefīrs, kas ir bagāts ar dzīvajām un aktīvajām kultūrām, satur daudz labvēlīgu dzīvo baktēriju, ko dēvē par probiotikām. Šīs dzīvās baktērijas ir ļoti labvēlīgas veselībai, norādīja uztura speciāliste Monika Ričarda. “Līdzsvarots zarnu mikrobioms ir saistīts ar uzlabotu vielmaiņu, jutību pret insulīnu un samazinātu iekaisumu – visi šie faktori ir saistīti ar veselīga svara regulēšanu,” teica speciāliste.
Pētījumi liecina, ka atsevišķi probiotiku celmi, tostarp kefīrā atrodamie Lactobacillus, var palīdzēt novērst svara pieaugumu un svara zudumu cilvēkiem ar lieko svaru vai aptaukošanos.Kefīrs mazina iekaisumu
Iespējams, ka iekaisums uzreiz nesaistās ar ķermeņa svaru. Taču šī saistība ir reāla. Tauku šūnas ražo proiekaisuma hormonus. Laika gaitā cilvēkiem ar lieko svaru vai aptaukošanos tas var izraisīt hronisku zemas pakāpes iekaisumu. Tas ne tikai palielina hronisku slimību attīstības risku. Hronisks iekaisums var arī apgrūtināt organisma spēju efektīvi izmantot savu insulīnu. Tas, savukārt, var izraisīt vēl lielāku svara pieaugumu.
Pēc Enraita teiktā, kefīrs satur vairākus pretiekaisuma probiotiku celmus.
Labi ietekmē cukura līmeni asinīs
Ja cukura līmenis asinīs ir stabils, tas var palīdzēt izvairīties no straujiem kāpumiem, kas izraisa izsalkumu, nogurumu un aizkaitināmību. Beztauku nesaldināts kefīrs ir bagāts ar olbaltumvielām, bet tajā ir maz cukura. Šī uzturvielu kombinācija palīdz uzturēt līdzsvarotu cukura līmeni asinīs.
“Ir pierādīts, ka kefīrs veicina glikēmijas kontroli, nodrošinot stabilāku izsalkuma un enerģijas līmeni, kas var palīdzēt samazināt vēlmi pēc ēdiena un pārēšanās,” saka uztura speciāliste Gabrielle Kišnere.
Vairāk ziņu par kefīra priekšrocībām
Ir zināms, ka kefīrs labvēlīgi ietekmē zarnu veselību, taču tam ir vēl daudz citu veselībai labvēlīgu īpašību. Konkrēti, kefīrs var palīdzēt cīnīties ar infekcijām, regulēt cukura līmeni asinīs, atbalstīt sirds veselību, veicināt svara samazināšanos un daudz ko citu.

