Cepšanas procesā galvenais ir pareiza temperatūras iestatīšana. Plīts virsmai jābūt labi sakarsētai līdz vidēji augstam karstumam.
Saite kopēta
Kā pagatavot perfektu olu kulteni / Kolāža: My, foto: Pexels/Gül Işık, Pixabay/arinaja
Jūs uzzināsiet:
- Galvenais noslēpums ir cept olu nelielā tauku daudzumā.
- Cepšanas atslēga ir pareizā temperatūra.
Olu cepšana ir viens no vienkāršākajiem un daudzpusīgākajiem gatavošanas veidiem. Šīs prasmes apguve tiek uzskatīta par pavārmākslas pamatu, jo olu cepšana pannā ir vienkārša un ātra, un rezultāts vienmēr ir garšīgs.
Iepriekš tika ziņots, kāpēc briti neglabā olas ledusskapī.
Procesa būtība ir cept olu nelielā tauku daudzumā, līdz dzeltenums ir gatavs līdz vēlamajai pakāpei, raksta Express.
Cepšanas galvenais uzdevums ir nodrošināt pareizu temperatūru. Plīts ir labi jāuzkarsē līdz vidēji augstai temperatūrai, lai ola būtu pagatavota jau pēc minūtes.
Vispirms olu uzmanīgi saputojiet mazā bļodiņā, pārliecinoties, ka tajā nav čaumalas gabaliņu. Atlieciet malā.
Tad uzkarsē nedaudz eļļas vai citu tauku nelīpošā pannā – apmēram vienu minūti uz lēnas vai vidējas uguns.
Sviests ātri uzkarst un var nedaudz apdegt, taču tas ēdienam piešķir bagātīgu garšu. Sviests nodrošina maigu gatavošanu zemā temperatūrā un skaistu, baltu olbaltumvielu krāsu. Var izmantot arī augu eļļu vai speķa taukus – viss atkarīgs no jūsu vēlmēm.
/ Infografika: My
Pēc tam ielej olu pannā un apcep līdz vēlamajam stāvoklim: apmēram vienu minūti uz vidējas uguns vai divas minūtes uz lēnas uguns. Beigās pēc garšas sāli un piparus un pasniedz.
Kā pareizi pagatavot olu kulteni: ekspertu padomi
Daudzi profesionāli pavāri un mājražotāji dod priekšroku sviesta ar sāli izmantošanai. Viegla sālīta nots neapslāpē, bet, gluži pretēji, izceļ olu dabisko garšu. Turklāt šāds sviests palīdz vienmērīgi apcept olas baltumu, vienlaikus saglabājot dzeltenumu mīkstu un krēmīgu.
Noskatieties video – ideāla omletes recepte:
Neticami gaisīga un maiga omlete, kas burtiski kūst mutē – bez miltiem, bez rauga un bez cepšanas. Tikai olas, piens un īpaša proporcija, kas nodrošina patiesi mājas garšu.
Par to pastāstīja YouTube kanāla Karpatski shkvarki kulinārijas eksperti. Tikai 5 minūtes pagatavošanai un pusstunda cepeškrāsnī – un jūs baudīsiet brokastis kā bērnībā.
Iepriekš Mys rakstīja par to, ka olas būs svaigas visu gadu: kur tās jāliek. Vienā neparastā vietā olas var glabāt veselu gadu, un tomēr tās saglabāsies svaigas.
Atgādinām, iepriekš ziņojām par to, kur labāk uzglabāt olas un citus pārtikas produktus ledusskapī. Daudzi cilvēki nepareizi izvieto produktus ledusskapī, jo nezina vienu shēmu.
Vairāk ziņu:
Par avotu:
. – ir britu ziņu tīmekļa vietne, kas saistīta ar laikrakstu Daily Express, kas ir viens no vecākajiem bulvārpreses laikrakstiem Apvienotajā Karalistē. Vietne pieder mediju uzņēmumam Reach PLC, kam pieder arī citi populāri izdevumi, piemēram, Daily Mirror un Daily Star.
Ja pamanāt kļūdu, lūdzu, izceliet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai par to ziņotu redakcijai.

 
 





