Garda ķirbju zupa kā restorānā: es to gatavoju katru dienu rudenī.

Pēc šīs receptes pagatavotajai zupai ir grezni krēmīga garša.

Ķirbju zupa – receptes / kolāža My, foto pixabay

Lielākajā daļā restorānu rudens ēdienkartēs ir ķirbju biezeņa zupa. Vienlaikus vieglu, barojošu un ļoti aromātisku ēdienu iecienījuši gandrīz visi. To ir viegli pagatavot mājās, īpaši, ja izvēlaties pareizo ķirbju šķirni.

Mēs jums pastāstījām, kā pagatavot gardu ķirbju zupu – recepte ir laba, jo to var mainīt pēc savas gaumes. Jūs varat pagatavot sātīgāku versiju ar bagātīgu buljonu vai arī pagatavot to diētisku. Šis ēdiens vienmēr izdodas lielisks.

Iepriekš stāstījām, kā pagatavot leģendāro ķirbju biezputru ar rīsiem un pienu.

Ķirbju krēmzupa – recepte kā restorānos

Kulinārijas izdevums EatingWell nosauca delikateses pagatavošanas metodi un sastāvdaļas. Speciālisti iesaka izmantot tieši muskata ķirbi. Šai šķirnei raksturīgs īpaši salds un aromātisks mīkstums.

Lai pagatavotu ķirbju zupu, pagatavojiet šādus produktus.:

  • viens mazs ķirbis;
  • viens sīpols;
  • selerijas kāts;
  • divas ķiploka daiviņas;
  • litrs vistas buljona;
  • pieci simti mililitru ūdens;
  • piecdesmit gramus sviesta;
  • ēdamkarote olīveļļas;
  • sāli, piparus, iecienītākās garšvielas;
  • tējkarote kaltēta timiāna;
  • garšaugi pēc garšas.

Šī ir “pamata” recepte, kuru varat pielāgot pēc savām vēlmēm. Piemēram, varat pievienot gaļu vai zivis vai pagatavot biezu ķirbju zupas biezeni ar krējumu.

Pannā uzkarsē olīveļļas un sviesta maisījumu. Seleriju un sīpolu sagriež vienādi mazos kubiņos. Apcep uz lēnas uguns 4 minūtes. Iemaisa timiānu un izslēdz uguni.

Sagrieziet ķirbi izlases gabaliņos, ielejiet ūdeni un buljonu. Uz lēnas uguns vāriet zem vāka apmēram 25 minūtes. Dārzeņiem ar dakšiņu ir viegli mīcāmi.

Buljonam ar ķirbi pievieno cepeti. Pievieno atlikušo izkusušo sviestu. Ķirbju krēmzupu saputo ar blenderi, līdz tā kļūst gluda. Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Uzglabāt ēdienu ledusskapī ne ilgāk kā trīs dienas.

Lasīt arī:

Ķirbju biezeņa zupu ieteicams pasniegt ar rīvmaizi, sēklām un sasmalcinātiem zaļumiem. Pēc vēlēšanās var pievienot gaļu, sēnes, ceptu speķi vai sieru.

Ja gatavo ķirbju krēmzupu ar krējumu, produktu ielej siltā, nevis karstā traukā. Krējums saīsina derīguma termiņu, tāpēc tas jāpievieno jau pasniedzot.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai