Neviens pat nenojautīs, no kā izgatavoti šie neticamie kotleti.
Saite kopēta
Bezgaļas kotlešu recepte / Kolage: My, foto depositphotos.com
Kotletes – daudzu iecienīts ēdiens. Tradicionāli tos gatavo no gaļas, dažkārt pievienojot vairāk dārzeņu vai siera. Šoreiz Mys iesaka kotletes pagatavot no auzu putraimiem, kas ir tikpat labi kā gaļas kotletes. Kotletes uzreiz lido no galda.
Ukraiņu YouTube kanāla “Smakota katlā ar ukraiņu akcentu” autors pastāstīja, kā pagatavot neticami maigus, garšīgus un aromātiskus kotletes bez gaļas. Jūsu ģimene pat nenojautīs, ka kotletes bez gaļas ir bezgaļas.
Jums būs nepieciešams:
- divas tasītes auzu pārslu;
- viena ola;
- viena glāze ūdens;
- divas spuldzes;
- divi kartupeļi;
- garšvielas;
- divas ķiploka daiviņas.
Kotlešu gatavošanas process
Vispirms iemērc auzu pārslas ūdenī un atstāj uz 30 minūtēm, lai tās ievilktos.
Tikmēr sarīvē sīpolu un kartupeļus uz smalkas rīves. Pievieno arī olu un garšvielas. Neaizmirstiet par auzu pārslām, no tām iepriekš jāizspiež liekais ūdens. Visas sastāvdaļas labi samaisa.
Pēc tam veido kotletes un cep augu eļļā. Kotletes vislabāk pasniedz ar skābo krējumu.
Labas apetītes!
Kā pagatavot kotletes bez gaļas – skaties video:
Citas receptes:
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

