MasterChef 12 superfinālists atklāja, kā pagatavot gardu cepumu desertu bez cepšanas.
Saite kopēta
Deserta recepte bez cepšanas / Kolāža: My, foto: ekrānšāviņš no video
Noguris no veikalā pirktajiem saldumiem un gribas kaut ko mājās gatavotu, bet negribas ilgi gatavot? Tad šī recepte ir domāta tieši jums. Jūs varat pagatavot ļoti vienkāršu un garšīgu desertu.
Projekta Master Chef 12 superfināliste un blogere Olga Rjabenko dalījās ar neticamas kūkas recepti, no kuras nav iespējams atrauties. Lai to pagatavotu, jums pat nebūs nepieciešama cepeškrāsns, jo tā nemaz nav jācep. Tās ir pienā mērcētu cepumu kārtas, kas apvienotas ar maigu skābo krējumu.
Ja tev patīk šādi materiāli, tad iesakām izlasīt: Rudens ēdiens, kas kļūs par galda naglu: neticama ķirbju zupas recepte.
Deserta recepte bez cepšanas
Sastāvdaļas:
- Šokolādes cepumi – 350 g;
- 30% skābais krējums – 450 g;
- kondensētais piens – pēc garšas;
- piens cepumu mērcēšanai;
- šokolāde – 2 tāfelītes;
- augu eļļa – 1 ēd.k.
Pagatavošanas metode
Vispirms ir jāsagatavo krēms. Lai to izdarītu, sajauciet skābo krējumu ar iebiezināto pienu. Pēc tam pienā iemērc šokolādes cepumus un pirmo kārtu ieliec veidnē.
Biskvīti vienmērīgi jāsmērē ar skābo krējumu. Pēc tam atkal jāuzklāj cepumu un krējuma kārta. Var likt tik daudz kārtu, cik vien vēlaties.
Šajā posmā šokolāde ir jāizkausē uz ūdens vannas un tai jāpievieno 1 ēdamkarote augu eļļas. Viss kopā ir jāsajauc.
Gatavā glazūra vienmērīgi jāuzlej uz deserta. Pēc tam tas uz 2 stundām jāieliek ledusskapī.
Noskatieties video, kurā deserts pagatavots bez cepšanas:
Jums būs interesanti arī:
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

