Garda ābolu pīrāga recepte.
Saite kopēta
Ābolu pīrāgs – recepte / kolāža: My, foto: depositphotos.com/
Ja šogad vēl neesat cepuši ābolu pīrāgu, tad ir pienācis laiks to darīt. Piedāvājam lielisku šī ēdiena recepti, ar kuru tiks galā pat nepieredzējušas saimnieces, un pīrāgs izdosies ne sliktāks kā konditorejā.
Starp citu, āboliem var pievienot citrona miziņu, ziņo Mys, atsaucoties uz myroslava_pekariuk.
Jums varētu būt interesanti: Īpaši vienkārši un apetīti rosinoši salāti: noslēpums slēpjas galvenajā sastāvdaļā.
Ābolu pīrāgs – recepte
Sastāvdaļas:
- olas – 4 gab.
 - cukurs – 200 g
 - sviests – 150 g
 - piens – 100 ml
 - milti – 270 g
 - raugs – 10 g
 - āboli – 700 g
 
Atdaliet dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumiem pievienojiet 100 g cukura, samaisiet, pievienojiet sviestu un visu saberziet kopā.
Ielej maisījumā pienu, pievieno miltus un cepamo pulveri un mīca mīklu.
Formu izklāj ar cepamo papīru, ieliec tajā mīklu un izlīdzini.
Ābolus sarīvē, izspiež sulu un izklāj uz mīklas.
Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 25-30 minūtes.
Aukstiem baltumiem pakāpeniski pievieno 100 g cukura un ar mikseri saputo līdz virsotnēm.
Apziež kūku ar baltumiem un tur cepeškrāsnī vēl 10 minūtes.
Labas apetītes!
Noskatieties video, kā pagatavot ābolu pīrāgu:
Jums varētu būt interesanti:
Par personu: Miroslava Pekariuk
Miroslava Pekarjuka ir kulinārijas TV šova “Masterchef” dalībniece no Ivano-Frankivskas. Miroslavai patīk gatavot gaļu un salātus, kombinējot interesantas garšas. Viņa sapņo nākotnē izdot savu grāmatu un dalīties ar foršām receptēm sociālajos tīklos.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

