Neticamas vistas “bumbas” ar pildījumu: kotletes nebija pat tuvu tam.

Sulīgas gaļas bumbiņas ar gardu pildījumu ir daudz garšīgākas nekā parastas kotletes.

Vistas kotletes – recepte / kolāža My, foto depositphotos.com

Ja parastie vistas kotleti ir garlaicīgi, pamēģini pagatavot sulīgas “bumbas” ar pildījumu. Šī recepte mainīs jūsu priekšstatu par vistas gaļu. Ēdiens iznāk kraukšķīgs no ārpuses un mīksts iekšpusē, “noslēdzot” visas sulas. Tas ir kā gaļas ēdiens un piedeva vienā ēdienā.

Vistas kotletes var pagatavot ar sieru, ananāsiem, kukurūzu, dārzeņiem utt. Mēs iesakām pagatavot variantu ar sēnēm. Princips ir ļoti vienkāršs – pildījumu ietin maltajā gaļā, pēc tam produktus apcep un cep.

Vistas kotletes – recepte ar pildījumu

Šajā variantā iekšpusē tiek ievietots pildījums “julienne”, kas ir lieliski kombinēts ar vistas gaļu. Lai padarītu ēdienu svinīgāku, sēņu vietā var izmantot baravikas vai citas meža sēnes.

Pilns vistas bumbuļu sastāvdaļu saraksts:

  • astoņi simti gramu maltas gaļas;
  • viens sīpols;
  • četri simti gramu sēņu;
  • simt piecdesmit gramus siera;
  • ķiploka daiviņa;
  • simt piecdesmit grami krējuma vai skābā krējuma;
  • karote sviesta;
  • karote saulespuķu eļļas;
  • paciņa rīvmaizes;
  • sāls, pipari, kaltēti garšaugi.

Jums būs nepieciešama arī pārtikas plēve un cepeškrāsns.

Sīpolu sagrieziet pusgriezumā, sēnes sagrieziet plāksnītēs, ķiploku sasmalciniet. Pannā sajauc abu veidu eļļu. Pāris minūtes apcep sīpolu, tad pievieno sēnes, ķiplokus un garšvielas pēc garšas. Apcep vēl apmēram 5 minūtes. Ielej krējumu, uzkarsē vēl 5 minūtes un izslēdz siltumu. Sieru sarīvē atsevišķi.

Lai pagatavotu sulīgus vistas kotletus, ieteicams no cūkas augšstilbiņa pagatavot malto gaļu. Tai pievieno sāli, piparus un garšaugus. Sadala 10 daļās. Katru no tām liek uz pārtikas plēves. Ar pirkstiem izveidojiet plānas plācenīšus. Pa vidu liek sēņu pildījumu un pārkaisa ar sieru. Pēc tam sarullējiet plēvi bumbiņā un veidojiet gaļas bumbiņas tā, lai pildījums paliktu iekšpusē.

Lasiet arī:

Vistas kotletes iemērciet rīvmaizē. Drumstalas var pagatavot paši, blenderī vai kafijas dzirnaviņās sasmalcinot novecojušu maizi.

Uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu, izvietojiet apceptās bumbiņas. Cepiet vistas kotletes cepeškrāsnī 25 minūtes 180° temperatūrā. Iesakām pasniegt ar kartupeļu biezeni vai dārzeņu salātiem.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai