Lai pagatavotu perfektu akmeni, ir svarīgi zināt dažus vienkāršus noteikumus.
Kopēta saite
Kā pagatavot perfektu scramble / Kolāža: My, foto depositphotos.com
Jūs uzzināsiet:
- Kā pareizi pagatavot scramble
 - Kad vislabāk pievienot sāli, gatavojot olas?
 
No olām var pagatavot daudzus ēdienus, īpaši brokastīs. Šķiet, ka olu cepšana vai vārīšana ir viegls uzdevums, taču ne vienmēr ir iespējams iepriecināt ģimeni ar lieliskām brokastīm. Dažreiz olas ir pārāk šķidras, dažreiz tās ir pārgatavojušās un “gumijas”. Lai sasniegtu perfektu rezultātu, ir svarīgi zināt dažus vienkāršus noteikumus. My noskaidroja, kā pagatavot garšīgu olu kulteni.
Izrādās, ka cilvēki, gatavojot scramble, bieži pieļauj kļūdas, raksta Express.
Kāpēc scramble neizdodas
Henrijs O’Konors, kulinārijas eksperts, dalās noslēpumos, kā pagatavot mīkstu, aromātisku un pēc iespējas garšīgāku scramble.
Visbiežāk pieļautā kļūda, kas patiešām sabojā olu garšu, ir pārāk ilga olu atstāšana uz uguns.
Izrādās, ka olas turpina gatavoties savā karstumā.Eksperts skaidro, ka, ja pannā olas izskatās ideālas, tad, kad tās nonāk uz šķīvja, tās ir pārgatavojušās.
Tāpēc vislabāk brokastu olas noņemt no uguns, kamēr tās ir “vēl spīdīgas un nedaudz vaļīgas”.
Kad vislabāk sālīt olu kulteni?
Ir vēl viena kļūda, ko daži cilvēki pieļauj, gatavojot scramble mājās.
TikTok kulinārijas blogere @karinaishere iesaka olu kulteni nekad nepiegaršot pārāk agri.
Sāls, kā zināms, šķeļ olbaltumvielas un var padarīt olas ūdeņainas, tāpēc labāk sālīt olas tikai pašā beigās.
Kā pagatavot perfektu olu kulteni – skaties video:
Lasiet arī:
Par avotu:
. – ir britu ziņu tīmekļa vietne, kas saistīta ar laikrakstu Daily Express, kas ir viens no vecākajiem bulvārpreses laikrakstiem Apvienotajā Karalistē. Vietne pieder mediju uzņēmumam Reach PLC, kam pieder arī citi populāri izdevumi, piemēram, Daily Mirror un Daily Star.
Ja pamanāt kļūdu, lūdzu, izceliet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai par to ziņotu redakcijai.

