Šo populāro desertu var pagatavot, pat neieslēdzot cepeškrāsni.
Šo siera kūku var pagatavot ikviens / kolāža My, foto pexels.com
Sievietes, kuras ir pieradušas mājās gatavot saldumus, zina, ka siera kūku var pagatavot dažādos veidos – ne tikai cepeškrāsnī, bet pat uz ūdens vannas, klasiskajā vai ogu. Uzzini, kā pagatavot siera kūku bez cepšanas pēc šefpavāra receptes.
Kā pagatavot siera kūku – laika gaitā pārbaudīta recepte
Kirbie Cravings dalās unikālā veidā un stāsta, kā pagatavot siera kūku ar biezpienu, lai tā būtu mīksta un gaisīga. Daudzu pavārgrāmatu autore Dženifera Lī uzskata, ka pietiek tikai ar trim sastāvdaļām, lai pagatavotu gardu un garšīgu desertu.
Sastāvdaļas:
- 170 g biezpiena biezpiena 5% vai 9%;
- četras olas;
- baltā šokolāde.
Siera kūku no biezpiena bez cepšanas, pēc receptes autores domām, var pagatavot uzreiz un uzglabāt ilgu laiku – pēc laika tā joprojām būs tikpat garšīga. Vispirms vienā traukā jāsavieno biezpiens un olu dzeltenumi un jāsajauc ar mikseri līdz viendabīgai konsistencei. Tad izkausēt balto šokolādi un iemaisīt biezpiena masā. Tajā pašā laikā jāsagatavo dziļš, sauss trauks, olu baltumi jāsaputo ar mikseri līdz stingrām virsotnēm un uzmanīgi jāiejauc mīklā.
Sagatavojiet ūdens vannu, uzlieciet uz tās cepšanas formu un izlejiet iegūto masu. Šādā veidā gatavojiet biezpiena siera kūku 45 minūtes un pēc tam ievietojiet to aukstā cepeškrāsnī, neieslēdzot to, vēl 45 minūtes. Pēc tam nekavējoties pārcelt uz ledusskapi, lai deserts nostāvētu.
Dženifera Lī brīdina, ka ūdens vanna nedrīkst būt pārāk dziļa, citādi siera kūka iznāks blīva. Tāpat nevajadzētu desertu pārāk ilgi turēt cepeškrāsnī, jo, pagarinot laiku, saldums var “nosēsties”. Tomēr pavāre apliecina, ka šādu kūku var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas un tā nezaudēs neko no garšas. Pirms pasniegšanas to var pārkaisīt ar rīvētu šokolādi vai pūdercukuru.

