Uztura speciālisti ir atklājuši 7 veselīgākos veidus, kā dzert kafiju.

Tie ir pavisam vienkārši un, pats galvenais, var nākt par labu organismam.

Kafija ir ļoti veselīga / foto depositphotos.com

Kafija ir kas vairāk nekā tikai rituāls, ar ko sākt dienu, tā ir antioksidantiem bagāta un var pat labvēlīgi ietekmēt veselību.

Tomēr, kā raksta Verywellhealth, nelielas izmaiņas, sākot no tā, ko jūs pievienojat kafijai, līdz pat tās pagatavošanas veidam, var ietekmēt jūsu veselību. Lūk, daži no veselīgākajiem veidiem, kā baudīt kafiju, ko apstiprina uztura zinātne.

1. Dzeriet vienkāršu melnu kafiju

Vienkārši pagatavojiet kafiju ar ūdeni bez jebkādām piedevām. Melnā kafija ir bagāta ar antioksidantiem, piemēram, hlorogēnskābi, kas mazina iekaisumu un oksidatīvo stresu, kā arī veicina cukura līmeņa kontroli asinīs un sirds veselību.

Tā nesatur pievienoto cukuru vai piesātinātos taukus, tāpēc jūs saņemat visas tās priekšrocības bez papildu kalorijām.

2. Pievienojiet šķipsniņu kanēļa vai kardamona.

Tas ir vienkāršs veids, kā uzlabot dzēriena garšu un uzturvērtību. Pirms pagatavošanas kafijas biezumus pārkaisa ar kanēli vai kardamonu.

Pētījumi liecina, ka kanēlis var palīdzēt līdzsvarot cukura līmeni asinīs un tam piemīt pretiekaisuma īpašības. Kardamons satur antioksidantus un veicina gremošanu.

Pētījumi liecina, ka šīs garšvielas var dažādi mijiedarboties ar kafijā esošajiem antioksidantiem, tādējādi, iespējams, uzlabojot kafijas labvēlīgo ietekmi.

3. Pievienojiet dabisku aromatizētāju ar vaniļas vai mandeļu ekstraktu.

Atbrīvojieties no sīrupa un aromatizētajiem krējuma maisījumiem, pievienojot gatavai kafijai dažus pilienus tīras vaniļas vai mandeļu ekstrakta. Šie ekstrakti piešķir kafijai maigu saldumu un garšu bez papildu kalorijām un cukura. Vaniļas sastāvā ir antioksidanti, un tā var pastiprināt salduma sajūtu, ļaujot samazināt pievienotā cukura daudzumu.

Lasiet arī:

Ja vēlaties saldāku pēcgaršu, tādas dabīgas sastāvdaļas kā stēvija vai arhat ir veselīgāka alternatīva cukuram vai saldajam krējumam.

4. Pievienojiet karoti kakao

Kakao ir ne tikai garšīgs, bet tas var arī uzlabot jūsu kafiju ar antioksidantiem, kas saistīti ar sirds veselību un garastāvokli. Karotīti kakao pulvera pievienojot pagatavotai kafijai, var palielināt dzēriena kopējo antioksidantu aktivitāti.

Pētījumi pat liecina, ka dažos pagatavošanas veidos, piemēram, franču preses vai turku stila kafijā, kakao un kafijas sastāvdaļas var darboties kopā, lai nedaudz pastiprinātu šo labvēlīgo ietekmi. Tomēr ieguvumi var atšķirties atkarībā no proporcijas un pagatavošanas metodes.

Lai ātri un veselīgi pagatavotu “mokas”, pievienojiet kakao un šķipsniņu kanēļa vai dažus pilienus vaniļas ekstrakta, lai iegūtu papildu garšu un labvēlīgu ietekmi uz veselību.

5. Pievienojiet olbaltumvielas vai kolagēnu

Kafiju pārvērst par funkcionālu dzērienu ir viegli, pievienojot karoti proteīna pulvera vai kolagēna. Pievienojiet nearomatizētu kolagēnu karstai kafijai vai sajauciet proteīna pulveri ar kafiju un ledu, lai iegūtu atsvaidzinošu, olbaltumvielām bagātu dzērienu.

Olbaltumvielas veicina sāta sajūtu, muskuļu atjaunošanos un noturīgu enerģijas līmeni, savukārt kolagēns var atbalstīt ādas elastību un locītavu veselību.

Apvienojot to ar kafijā esošo kofeīnu, iegūstiet barojošu dzērienu, kas palīdzēs sākt rīta cēlienu spirdzinošu.

6. Lietojiet nedaudz piena

Ja jums labāk garšo kafija ar krējumu, jums joprojām ir dažas veselīgas iespējas. Vājpiens piešķir olbaltumvielas un kalciju ar minimālu tauku daudzumu, bet nesaldināts auzu piens nodrošina krēmīgu konsistenci bez pievienotā cukura. Labi ir arī bezpiena produkti, piemēram, mandeļu vai sojas piens.

7. Izmēģiniet kafiju ar ingveru vai čilli

Lai kafiju paspilgtinātu un piešķirtu tai papildu priekšrocības, pirms pagatavošanas iemaisiet kafijas biezumos šķipsniņu malta ingvera vai čilli pulvera.

Ingvers var veicināt gremošanu un mazināt sliktu dūšu, savukārt čilli sastāvā esošais kapsaicīns var paātrināt vielmaiņu un uzlabot asinsriti. Tas ir vienkāršs veids, kā pamodināt ķermeni.

Citas ziņas par kafijas priekšrocībām

Agrāk zinātnieki konsultēja par to, vai labāk sākt rītu ar tēju vai kafiju. Viņi norādīja, ka kafijas dzeršana, pateicoties kofeīnam, uzlabo sportiskos rezultātus, tostarp reakcijas ātrumu, spēku un aerobo izturību. Kafija var arī pasargāt no vairākām aknu slimībām, tostarp aknu taukainības.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai