Šiem elementārajiem khačapuri nav nepieciešams mīcīt un izrullēt mīklu.
Ātrie khačapuri pannā ar biezpienu ir gatavi tikai 10 minūtēs / My kolāža, Instageam ekrānšāviņš, YouTube
Gruzīnu hačapuri ir uzpūstas rauga mīklas un siera pildījuma kombinācija. Daudzi ukraiņi ir iecienījuši šo ēdienu, taču to pagatavot nav nemaz tik vienkārši. Par laimi, ir vienkārša hačapuri recepte cepšanai uz pannas, kas neprasa mīklas mīcīšanu un gaidīšanu, kamēr tā pacelsies. Pietiek tikai sajaukt visus produktus un cept.
Vienkārša un ātra khačapuri – recepte ar sastāvdaļām
Pēc garšas šie produkti atgādina plātsmaizi ar siera pildījumu. Jo vairāk siera izmantosiet, jo garšīgāks tas būs.
Lai pagatavotu khačapuri pannā, sagatavojiet sastāvdaļas:
- Simt piecdesmit gramus miltu;
- divi simti mililitru kefīra;
- šķipsniņa dzeramās sodas;
- viena ola;
- divi simti gramu suluguni siera;
- ēdamkarote cukura;
- šķipsniņa sāls;
- divdesmit gramus sviesta;
- saišķi garšaugu.
Jums būs nepieciešams arī plats šķīvis pannas lielumā, lai viegli apvērst izstrādājumus.
Iepriekš izņemiet kefīru no ledusskapja, lai tas būtu istabas temperatūrā. Sajauc ar olu, cukuru, sāli un dzeramo sodu. Pievieno rīvētus suluguni un miltus. Pievieno arī smalki sagrieztus garšaugus. Maisījumu samaisa līdz viendabīgai masai.
Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas. Kad virsma ir ļoti karsta, mīklu saplacina aptuveni 2 cm biezā plācenī. Cep uz vidējas uguns 5-7 minūtes no vienas puses. Pēc tam plātsmaizi liek uz šķīvja, apgriež un cep vēl apmēram 3 minūtes no otras puses.
Lasiet arī:
Vislabāk ir pasniegt slinku khachapuri karstu. Lai kraukšķīga garoza būtu kraukšķīga, vēl karstu ēdienu var apsmērēt ar sviestu.
Piedāvāto khačapuri recepti var dažādot, pievienojot pildījumam malto gaļu, sēnes, cita veida sieru. Khačapuri var pagatavot arī ar biezpienu – to var aizstāt ar pusi porcijas suluguni.
Iepriekš mēs stāstījām, kā pagatavot vēl vienu gruzīnu ēdienu – harcho zupu ar liellopu gaļu un rīsiem.

