Eksperts ir dalījies ar vienkāršu dzīves gudrību, kā noteikt sāls kvalitāti.
Kopēta saite
Ātra sāls kvalitātes pārbaude / Kolāža: My, foto: pixabay, ekrānšāviņš no video
Jūs uzzināsiet:
- Kādi piemaisījumi var būt sāls sastāvā
- Kā pārbaudīt, vai sāls ir kvalitatīva?
Sāls ir produkts, kas, iespējams, ir ikviena mājās. Tomēr sāls ne vienmēr ir kvalitatīva, un ne vienmēr to ir viegli noteikt, lai gan tas ir ļoti svarīgi. Žurnālists Konstantīns Grubičs par to pastāstīja raidījumā Snidanok z 1+1.
Mys uzzināja, ka sālī var būt naftas produktu atliekas, kas radušās ieguves, uzglabāšanas vai transportēšanas tehnoloģijas pārkāpumu dēļ. Un ir veids, kā tos atklāt.
Kā pārbaudīt sāli mājās virtuvē
Grubich iesaka veikt vienkāršu darbību – izšķīdināt akmens sāli ūdenī. Tas ļaus saskatīt gan nogulsnes, gan iespējamos naftas traipus, ja ir naftas produktu atliekas. Lai to izdarītu, pusei glāzes ūdens jāpievieno pusotra karote sāls.
Ja maisīšanas laikā glāzē būs redzami piemaisījumi, pār sāli pirms tās pievienošanas traukiem ir jāpārstrādā. Un tieši sāls ir tā, kas jāizšķīdina un jāfiltrē.
Noskatieties video par to, kā pārbaudīt sāli mājas apstākļos:
Kā sāls ar piemaisījumiem var būt bīstama
Sāls ar piemaisījumiem nevar nopietni kaitēt jūsu veselībai, taču tā spēj sabojāt jūsu virtenes. Mēs runājam galvenokārt par sāli ar kālija ferencianīdu (E536).
Šī piedeva traucē fermentācijas procesus, kā rezultātā skābie gurķi negatavojas kraukšķīgi, citi marinēti gurķi var sapelēt un vāki var uzpūst.
Lasiet arī:
Par personu: Konstantin Grubich
Konstantīns Vladimirovičs Grubičs (dzimis 1968. gada 20. augustā Poltavā) ir žurnālists un televīzijas raidījumu “Kvalitātes zīme” un “Tvoj diena” vadītājs, kā minēts Vikipēdijā.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

