Gardu mājas majonēzi 5 minūtēs: jūs vairs nepirksiet veikalā pirktu majonēzi.

Mājas majonēze ir daudz garšīgāka nekā veikalā pirktā majonēze, un tā izdodas jau pirmajā reizē.

Jūs būsiet pārsteigti, ka mājas majonēze ir vienkārša recepte ar pieejamiem produktiem / My kolāža, Instagram ekrānšāviņš, foto depositphotos.com

Nav noslēpums, ka veikalā pirktā majonēze nav pats noderīgākais produkts ar ļoti apšaubāmu sastāvu. Mēs nevaram zināt, ko tieši ražotājs tur ir pievienojis. Cita lieta ir mājās gatavota majonēze. Šai apetīti rosinošajai mērcei ir dabiska garša, tā smaržo pēc olas un tajā nav nekādu ķīmisku piedevu.

Zinot, kā pagatavot mājās gatavotu majonēzi, jūs nekad vairs nevarēsiet atgriezties veikalā. Galu galā mājās gatavotā mērce ir nesalīdzināmi garšīgāka. Tā pagatavojama pavisam elementāri – visas sastāvdaļas ir vienkārši jāsaputo ar blenderi vai putukrāsni.

Mājas majonēze – klasiska recepte

Ēdiena pamatā ir saulespuķu eļļa un ola, kas saputo viendabīgā emulsijā. Īpašu garšu mērcei piešķir sinepes, etiķis un cukurs. Pēc vēlēšanās var pievienot ķiplokus, citronu sulu vai garšaugus.

Mājas majonēzes sastāvdaļas 1 olai:

  • divi simti divdesmit mililitri saulespuķu eļļas;
  • ēdamkarote sinepju;
  • tējkarote cukura;
  • tējkarote etiķa;
  • šķipsniņa sāls;
  • viena ola.

Lai mērce būtu viendabīga un viegli sajaucama, sastāvdaļas pirms tam izņemiet no ledusskapja un sasildiet līdz istabas temperatūrai.

Visas sastāvdaļas, izņemot etiķi, ievietojiet nelielā burciņā. Sāciet mērci saputot ar iegremdējamo blenderi uz liela ātruma. Sākumā asmeņus turiet tuvu apakšai. Kad mērce sāk kļūt balta un viendabīga, ielej etiķi. Tad paceliet un nolaidiet blenderi, līdz emulsija kļūst par majonēzi. Mērci kopumā putukrāso apmēram 5 minūtes.

Lasīt arī:

Ja mājās gatavotā majonēze ir pārāk šķidra, atstājiet to uz 2 stundām ledusskapī un vēlreiz saputojiet, pievienojot vairāk eļļas. Ja tā ir ļoti bieza, atšķaidiet ar ūdeni. Mērci uzglabā ledusskapī noslēgtā traukā ne ilgāk kā 5 dienas.

Zinot, kā pagatavot mājas majonēzi, jums šī mērce patiks / foto depositphotos.com

Mājas majonēze bez olām

Ja kādu iemeslu dēļ nevēlaties izmantot olas, varat no tām atteikties. Šai mērcei ir maigāka un krēmīgāka garša.

Jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:

  • simts mililitri piena;
  • divi simti mililitru saulespuķu eļļas;
  • pusotra ēdamkarote etiķa;
  • tējkarote sinepju;
  • šķipsniņa sāls;
  • šķipsniņa cukura.

Vispirms burkā 1-2 minūtes saputojiet pienu un sviestu. Tad ielej pārējās sastāvdaļas. Mērci vēlreiz saputojiet līdz viendabīgai masai un pēc garšas pagatavojiet. Ja nepieciešams, pievienojiet to, kā pietrūkst, un pievienojiet vairāk sviesta, ja maisījums ir ļoti šķidrs.

Mājās gatavota majonēze uz piena uzglabājas ilgāk nekā olu majonēze – apmēram 10 dienas.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai