Oficiāli tas ir visgaršīgākais veids, kā apmierināt kalcija vajadzības.
Pietiekams kalcija un D vitamīna daudzums uzturā var palīdzēt stiprināt kaulus / foto depositphotos.com
Stipri kauli ir ļoti svarīgi vecumdienās, jo tie palīdz saglabāt kustīgumu un vispārējo veselību. Diemžēl osteoporoze ir nopietns drauds gados vecākām sievietēm un vīriešiem.
Parāde raksta, ka osteoporoze ir slimība, kas attīstās, kad samazinās kaulu minerālvielu blīvums un kaulu masa, kā rezultātā samazinās kaulu izturība, norāda Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA). Tas var novest pie tā, ka kauli kļūst tik vāji, ka tie var lūzt spontāni vai pēc nelielas slodzes.
Ja uzturā saņemat pietiekami daudz kalcija un D vitamīna, tas var palīdzēt veidot jaunu kaulu masu un stiprināt kaulus. Siers var palīdzēt risināt šo problēmu.
“Siers ir bagātīgs kalcija un olbaltumvielu avots – divas galvenās uzturvielas, kas palīdz veidot un uzturēt stiprus kaulus. Daudzas siera šķirnes satur arī D vitamīnu un fosforu, kas kopā ar kalciju palīdz uzturēt kaulu blīvumu un veselību,” saka uztura speciāliste Kerija Gans.
Kāds siers ir vislabākais kauliem
Tas ir parmezāns. Tikai viena unce jeb 28 grami šī siera satur 335 miligramus kalcija.“Parmezāns ir viens no kalcija ziņā visbagātākajiem sieriem, kas nodrošina gandrīz 30 procentus no diennakts vērtības vienā uncē,” saka uztura speciāliste Bēta Vorena.
Viņa piebilst, ka tas var palīdzēt stiprināt un uzturēt kaulu blīvumu.
“Parmezāns ir viens no viskoncentrētākajiem kalcija avotiem, jo tas ir ciets siers ar ļoti zemu mitruma saturu. Lai gan vairums cilvēku vienkārši pārkaisa parmezānu uz ēdiena, šis daudzums tomēr veicina kalcija dienas devu, jo īpaši, ja tas tiek kombinēts ar citiem kalciju saturošiem pārtikas produktiem dienas laikā,” skaidro Gans.
Parmezāns satur arī nedaudz vairāk par 10 gramiem olbaltumvielu vienā uncē, kas veicina muskuļu veselību.
Agrāk My rakstīja, ka uztura speciālisti nosauca efektīvākos produktus kaulu stiprināšanai pēc 50 gadu vecuma.

